Евродепутатът от "Възраждане" Станислав Стоянов: ЕС има нужда от много сериозна реформа

Novini.bg
share

Приоритетът, който си поставяме, е да се чува гласа на европейските граждани много по-силно и по-ясно. Европейският съюз е изправен пред ножество кризи, които трябва да реши - икономически, социални и не на последно място войната, която трябва да намерим начин да преустановим. За съжаление до момента не намираме отговор на въпроса как да спрем войната. Напротив, говори се за увеличение на доставките на оръжие. видимо това не е формула, която ще донесе успех. Украйна има нужда да ѝ се помогне, но не чрез още оръжия, а чрез решение за мир. 

Това заяви пред репортер на Novini.bg в Страсбург евродепутатът от "Възраждане" Станислав Стоянов, който коментира за какво ще работят с неговите колеги в европарламента.

"Моите впечатления от ЕП са изключително скромни. Все още не са потвърдени комисиите, в които ние ще участваме. Все пак аз съм зареден с оптимизъм. Знам, че тук има много проблеми, които трябва да бъдат решавани. Има бюрокрация, с която вече се сблъскваме, но в ЕП се усеща и една промяна. Този ЕП има доста променен състав от предишния и аз вярвам, че ще надделее разума и ще започнат да се търсят решения на големите предизвикателства, които стоят пред ЕС. ЕС трябва да намери своята формула, която да удовлетвори исканията на своите граждани и да заеме своето достойно място в света. ЕС има нужда от много сериозна реформа", категоричен бе той.  

Костадинов горд: Учредихме "Европа на суверенните нации"

"Там, където е националният интерес, там сме и ние. Смятам, че ще можем да намерим общи позиции с другите български евродепутати там, където българският национален интерес е ясно обозначен. Гражданите виждат ЕП да решава техните проблеми и ежедневни нужди. Напротив, ЕП насажда едни сгрешени политики и ценности. Европейските граждани нямат усещане за чуваемост. Ситуацията в България ще се отрази тук дотолкова, че няма да получим национална позиция по дадени въпроси. За мен тук не се усеща чак толкова, че в България има ежедневни политически кризи", завърши Станислав Стоянов. 

Водещи новини

Още новини