Божанков отговори на Пеевски: МВР има ресурс за гасене на пожарите, касае се за лошо управление

Булфото (архив)
share

Днес лидерът на ДПС Делян Пеевски каза, че трябвало спешно да се купят нова техника, от друга страна други казват, че няма пари за техника. Истината е една - любимият министър на Пеевски Калин Стоянов разполага с достатъчно ресурс. Последният редовен кабинет на Денков е осигурил 169 млн. лева по оперативна програма "Околна среда" за закупуване на 285 специализирани автомобила за борба с горски пожари. Това заяви пред журналисти депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков. 

"Защо от този огромен обем средства, не са предприети действия за инвестиции, като още февруари са заявили, че има такъв риск. Никога досега цяло село в България не е горяло", попита той.

Пеевски иска председателски съвет с отговорните министри заради пожарите в страната

Касае се за лоша организация, не за липса на средства.

"Ако можеше пожар да се спре с частни гардове, сигурно щяха да са го спрели. МВР има ресурс, касае се за лошо управление от страна на ръководството на МВР. Това е поредният аргумент да искаме оставка", разкри депутатът. 

Заради пожарите и лошата организация на МВР "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) поискаха за пореден път оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

 

Водещи новини

Още новини