Депутатите ще изслушат министър Коритарова за строителството на магистралите "Хемус" и "Черно море"

Булфото
share

Парламентът ще изслуша служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет (УС) на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на Автомагистрала „Хемус“ и напредъка в процедурите по започване строителството на Автомагистрала „Черно море“.

Това е първа точка от програмата на Народното събрание за днешното пленарно заседание. 

Изслушването на министър Коритарова и на председателя на УС на АПИ Йордан Вълчев отпадна два пъти от седмичната програма на Народното събрание заради техни неотложни ангажименти, предава БТА.

Служебният регионален министър, заедно със служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров, ще дадат информация пред народните представители и по казуса с Курортен комплекс „Алепу - Бриз вилидж“.

Арестуваха мъж за заплахи срещу Байдън

В програмата е включено и изслушване на служебния министър на образованието и науката Галин Цоков относно подготовката, провеждането и резултатите от Държавните зрелостни изпити през учебната 2023/2024 г. Изслушването беше планирано за вчерашното заседание на Народното събрание, но заради изчерпване на пленарното време, депутатите решиха то да остане за днес. 

Водещи новини

Още новини