Борислав Гуцанов: Можем да подкрепим единствено кабинет на националното спасение

Кадър: БТВ
share

Разговорите с ПП-ДБ още текат. Когато говорим за антикорупционно законодателство нека да сме малко по-внимателно, защото самият факт на предложението на тази декларация е едно нарушение на Конституцията. Няма такава практика три месеца някой да иска от президента да не връчва мандат и ако се приемат всички тези закони едва тогава да се говори за правителство. Това заяви председателят на ПГ на "БСП България" Борислав Гуцанов в предаването „Лице в лице” по БТВ.

„Тези колеги започнаха с едни нарушения преди години, продължават с ирационални предложения. Фактът, че ние отиваме на разговори, това е отношение и уважение към парламентаризма. Трябва да сме умерени и внимателни. БСП водим диалог, ако искаме нещо да се случи в страната ни”, посочи той.

„Не е нормално за три години шест пъти да има извънредни парламентарни избори и затова се водят тези разговори, които не са за правителство. Това е една декларация. В момента текат разговори, за да видим какви са настроенията, какви са нагласите”, обясни Гуцанов.

Кирил Петков: Колеги, вместо да ходите на море, дайте да запретнем ръкави и да се справим с корупцията

„Нашите виждания са, че може да има кабинет, единствено на националното спасение, експертен кабинет, който да има няколко важни приоритета за развитието на България. Трябва да има уважение между парламентарните групи, ако искаме да ни уважават и избирателите, ако искаме да се случи нещо нормално в страната ни”, поясни той.

„Част от тези закони сме склонни да подкрепим, но има и такива, които няма как да подкрепим, като „Донус-бонус”, даде пример политикът.

„Вторият мандат много трудно може да стане, според нас. Ако се предложи експертен кабинет, с приоритети, които да са обединяващи, от които да се вижда, че страната може да тръгне напред и нагоре и хората да живеят по-нормално – да, тогава сме склонни да се коментират на широка база определени възможности за съставяне на кабинет, но не с цената на всичко”, обясни Борислав Гуцанов.

Водещи новини

Още новини