Иван Иванов от БСП оглави Комисията по земеделие, а Сачева от ГЕРБ-СДС - Комисията по труда и социалната политика

Булфото (архив)
share

Иван Иванов от "БСП за България" оглави Комисията по земеделие, а Деница Сачева от ГЕРБ-СДС - Комисията по труда и социалната политика в 50-ото Народно събрание.

Решението за състава на Комисията по земеделието, храните и горите бе гласувано със 168 гласа "за", шестима - "против" и шестима - "въздържал се". За заместник председатели и членове на комисията бяха избрани Десислава Танева от ГЕРБ-СДС, Даниел Петров от "Възраждане", Атидже Алиева - Вели от ДПС и Драгомир Петров от "Има такъв народ" (ИТН). 

За членове на комисията от парламентарната група на ГЕРБ-СДС бяха избрани депутатите Георги Стайков, Гюнай Хюсмен, Десислава Танева, Цвета Караянчева, Мария Белова и Румен Христов, Мартин Харизанов, от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) - Любен Иванов, Татяна Султанова и Захари Борачев, от "Възраждане" за членове бяха избрани Веселин Вешев, Ивайло Чорбов, Кръстьо Врачев, от ДПС - Димитър Аврамов, от "БСП за България" - Красимир Йорданов, от ИТН - Танер Тюркоглу. 

Парламентът определи състава и на Комисията по труда и социалната политика, която се състои от 21 народни представители, от които седем от ПГ на ГЕРБ-СДС, по четирима от ПП-ДБ и "Възраждане" и по двама от ДПС, "БСП за България" и ИТН. За председател бе избрана Деница Сачева от ГЕРБ-СДС. За състава й гласуваха - 169 депутити, четирима бяха "против", а петима - въздържали се. 

За членове на комисията от ГЕРБ-СДС бяха избрани Галя Василева, Деница Сачева, Илияна Жекова. От ПП-ДБ номинираните за членове и за заместник-председател бяха -  Любен Иванов, Стою Стоев, Венеция Ангова, като зам.- председател бе номиниран и избран Любен Иванов.  

От "Възраждане" за член и заместник-председател бе избран Георги Георгиев, както и депутатите Маргарита Генчева, Ивайло Папов и Звезделина Каравелова. От ДПС бяха избрани Айтен Сабри, Шендуан Халит, като за заместник-председател бе избран Шендуан Халит. От "БСП за България" - Петя Ценкова и Генади Събков, като за заместник бе избрана Петя Ценкова. От ИТН за член бе избран Александър Вълчев.  

Водещи новини

Още новини