Главчев за бушуващите пожари: Ситуацията е овладяна в цялата страна, хората да са спокойни

Булфото (архив)
share

С министъра на вътрешните работи и с министъра на отбраната сме в непрекъсната комуникация. С шефа на пожарната от много дни сме в непрекъсната комуникация. Поздравления за всички, които работят на терен. Те се справят, но за съжаление огнищата непрекъснато се менят. Всичко е овладяно, с изключение тук. 

Това каза премиерът Димитър Главчев, който посети района на бушуващия край Стара Загора голям пожар. 

Заради огнения апокалипсис: Главчев в постоянна връзка с директора на пожарната

"Не мисля, че ситуацията в страната е критична. Пожарите са овладени, поне такава информация ми се дава. Ситуацията тук предстои да бъде овладяна. Потърсили сме помощ от чужбина по Механизма за взаимопомощ. От Чехия и Румъния изразиха готовност да помогнат. Вчера имах разговори с премиера на Северна Македония. Шефовете на двете пожарни служби са влезли в комуникация и действат координирано. Днес ще направим щаб, с който да направим още по-добра комуникацията между различните институции. Хората да са спокойни. Ще разговаряме и с представители на местната власт. Знаете, че има междуведомствена комисия при бедствия и аварии. Където се наложи, социалното министерство ще отпусне помощи", разкри Главчев. 

Тежко остава състоянието на доброволеца, който пострада при пожарите в Сакар

"Двата хеликоптера от МО вършат своята работа. Хората изнемогват - от едно място на друго, но всички противодействат много добре. Имаме прекрасни професионалисти, които вършат перфектно работата си. Всички трябва да сме много внимателни. Една клечка кибрит е достатъчна при тези горещини. Ще помогнем на момчето от Свиленград, което е със 75% изгаряния. Готови да сме да осигурим всичко най-добро", завърши Димитър Главчев. 

Водещи новини

Още новини