Лидерът на „Величие“: Снемаме доверието си от Виктория Василева и Николай Марков, тези хора вече нямат нищо общо с партията ни

Булфото
share

Партия „Величие“ не се е разцепила, разцепи се парламентарната ѝ група. Това разцепване обаче е много здравословно, защото е прочистване на ненужните елементи и така партията ще стане по-силна. Атаките срещу нас единствено ще ни направят по-силни, дори мога да кажа, че в последно време сме затрупани от молби за членство. Това заяви на пресконференция в БТА лидерът на партията Албена Пекова.

Тя уточни, че партията е снела доверието си от техните народни представители в лицето на Виктория Василева и Николай Марков. По отношение на втория Пекова уточни, че щом влязъл в парламента, е променил мисленето и говоренето си, забравяйки всички дадени обещания на избирателите.

Пекова подчерта, че партията никога не е казвала публично, че ще подкрепи програмно правителство, макар че самият Николай Марков при консултациите при президента заяви, че вече несъществуващата парламентарна група на партията ще подкрепи такова.

Виктория Василева: Никога не съм знаела за бизнес делата на Ивелин Михайлов

Ето защо ние снемаме доверието си от тези хора и те не могат повече да използват името на партия „Величие“ за техни собствени цели, каза още тя.

Освен Василева и Марков, от партията настояват Народното събрание да напуснат също така депутатите Дарин Георгиев, Георги Куков, Етиен Леви, Христо Борисов и Радостин Колев, защото „измениха на обещанията, дадени в предизборната кампания, действат открито и брутално срещу авторитета на партия „Величие“, въпреки че са избрани от нейната листа“.

„Партия „Величие“ загуби правото да има собствена парламентарна група, благодарение на действията на гореспоменатите лица“, добави на пресконференцията Пекова.

На журналистически въпрос защо „се е криела толкова време“, Албена Пекова отговори, че е било взето решение тя да се заеме с организирането на предизборната кампания на партията, докато Николай Марков и Ивелин Михайлов да бъдат лицата на партията и те да разговарят с хората по места.

Водещи новини

Още новини