Кристина Петкова, ПП-ДБ: Най-лесно е да отидем на избори, винаги сме имали много резервирано отношение към Радев

БНТ
share

За нас е най-лесно да върнем мандата и да отидем на поредните избори. Това заяви в "Денят започва" Кристина Петкова - депутат от ПГ на ПП-ДБ.

"Искаме да видим дали депутатите в 50-ото Народно събрание имат готовност за действителни реформи, не просто декларативна подкрепа, а действия. За нас е най-лесно да върнем мандата и да отидем на поредните избори. Това е най-лесният път, а какво след него? Дали нещо ще се промени в следващото 51-во Народно събрание, 52-ро, 53-то?"

Според думите ѝ целта на изпратените в Народното събрание депутати от всички партии би трябвало да е да върнат диалога помежду си.

ПП-ДБ изпращат декларация до останалите политическите формации

"Резултатите от изборите отредиха да сме трета сила, да сме опозиция, но се оказа, че няма на кого да бъдем опозиция. Мандатът е при нас. Изготвили сме декларация с най-големите приоритети, ще проведем разговори - формални и неформални, ще депозираме декларацията в Народното събрание.За да започнем разговор за кабинет, трябва да видим действителната воля на Народното събрание", подчерта Петкова.

Тя отрече предложението на ПП-ДБ за отсрочка от три месеца до връчването на втория мандат да нарушава конституцията и да принуждава президентът Румен Радев да нарушава основния закон на страната:

"По отношение на президентската институция винаги сме имали много резервирано отношение към президента Радев. Не сме казали плътно 3 месеца, а че ако има воля в народните представители, ние можем да приемем тези законопроекти и тези решения в срок до 3 месеца", подчерта Петкова.

Водещи новини

Още новини