Надежда Йорданова: Не нарушаваме Конституцията, България е в безпрецедентна криза

Кадър - Нова телевизия
share

България е в безпрецедентна политическа криза, а това изисква нестандартни решения. Ние не нарушаваме Конституцията. За връчването на втория мандат не е определен срок, както е например за третия. Това каза депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова в ефира на Нова телевизия.

Припомняме, че вчера формацията поиска от президента Румен Радев отсрочка от три месеца преди връчването на втория мандат, за да приеме Народното събрание някои закони, разписани от тях в декларация. ОЩЕ: ПП-ДБ поиска време от президента преди да връчи втория мандат

По думите й основната причина за кризата е отказа да се реши проблема със закона на правото.

„Със заклеймяване и постове във Facebook стигнахме дотук. Нека дебатите се водят в парламента. Готови сме да работим за полезни за обществото реформи“, каза тя.

ПП-ДБ изпращат декларация до останалите политическите формации

„За първи път чувам упрек, че една политическа сила е последователна в позициите си. Разчитаме на това, че всяко усилие си струва. Факт е, че сме в тази политическа криза, а никои не е предложил излизане от нея“, коментира Йорданова и попита: „Кое ще е по-различно в 51-ото Народно събрание?“.

ОЩЕ: Законосъобразно ли е удължаването на срока за консултациите при президента: Говорят експертите

Попитана смята ли, че раздорът в ДПС отваря прозорец и може да се премисли по антикорупционните закони, които предлагат, тя отговори, че няма силен център на властта и има прозорец. „Народните представители може да премислят и да осъзнаят пред каква криза сме изправени“, каза тя.

Относно третия мандат, Йорданова заяви, че ще го коментират, когато се стигне до него.

Водещи новини

Още новини