Премиерът Главчев: Втората политическа сила все още е ДПС

Булфото (архив)
share

Втората политическа сила все още е ДПС, въпросът е, че парламентарната група не е втора по големина. Това коментира служебният министър-председател Димитър Главчев по време на посещението си за срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

"Президентът трябва да връчи мандата на втората по численост партия. Не е подписан конкретен срок за връчване на мандата, но се смята, че в рамките на седем дни, е нормално това да се случи. По-важното е България да има редовно правителство, и тук на форума на НАТО, се наблюдава различно отношение, когато една държава има редовно, и когато е със служебно правителство", посочи той. 

Тагарев с коментар за руската пропаганда у нас и изводите от срещата на върха на НАТО

"През вчерашния ден България, Гърция и Румъния подписаха намерение за създаване на хармонизирани коридори за военна мобилност. Това представлява по-бързото придвижване по два коридора – направление юг и север. Единият коридор е в по-източната част на България, другият е в западната. Турция също има желание да се включи, но там механизмът е друг, тъй като страната не е част от Европейския съюз. Във въпросните вертикални коридори, се използват европейски средства. Вчера се подписа и споразумение с Румъния за специалните сили. Работим в тези посоки", обясни още Главчев.

Водещи новини

Още новини