Калин Стоянов: За пореден път стана ясна тежката омраза на ПП към МВР

Кадър БНТ
share

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов с изявление пред медиите.

Той коментира случая с побоя над момчето край Созопол. 

"Изобщо не ме учудва, за тях това е фикс идея от доста време". Така  коментира вътрешният  Стоянов поисканата му оставка от страна на "Продължаваме промяната".

Божанков (ПП-ДБ): Искаме оставката на министър Стоянов, няма да се разцепим и ще подходим отговорно към втория мандат

По-рано днес депутати от партията настояха за освобождаване на Стоянов заради побоя на плаж Градина, където две момчета бяха нападнати от полицай, представил се за охранител от частна фирма. Според Калин Стоянов "Продължаваме промяната" използват този случай за атака срещу него и МВР.

"Днес всички видяхте поредния опит, казвам опит, защото за мен това беше пълен провал, на една политическа партия да използва един криминален случай за мощна атака срещу МВР и в частност мен. Всички политически партии се убедиха и изказаха, че това е един криминален случай, който отново се опита да се политизира от ПП. За пореден път стана ясна тежката омраза на тази политическа партия към МВР и в частност - към служителите на МВР", заяви той.

Стоянов обясни дали има проблеми с кадрите в МВР. Той поясни каква е цялата процедура и разкри, че ще има анализ на резултатите върху изпитите, които той е държал. 

По думите му, до края на деня биячът на момчето ще бъде с повдигнато обвинение. 

Калин Стоянов не пожела да коментира случващото се в ДПС.

Относно войната по пътищата, министърът обясни, че засиленият контрол, високата събираемост и други мерки водят до резултати.

Водещи новини

Още новини