Петър Волгин: Цензурата в България и ЕС е достигнала ужасяващи размери

Bulphoto (архив)
share

"Цензурата, както в България, така и в целия ЕС, е достигнала ужасяващи размери. Съпротивлявал съм се срещу нея в България дълги години и ще продължа да ѝ се противопоставям и оттук-насетне. Ще си остана същият политически некоректен Петър Волгин, когото познавате и за когото гласувахте" - с тази заявка доскорошният журналист, избран за евродепутат от "Възраждане", се обърна към 71 224-мата души, гласували преференциално за него.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

В публикация във Facebook той се ангажира да направи всичко възможно, за да оправдае очакванията, както на избирателите на "Възраждане", така и на привържениците на много други партии, които са го подкрепили с гласа си. И припомни какви са били основните му цели като журналист:

"Приемам тази страхотна подкрепа като одобрение на позициите, които изразявах по време на предизборната кампания, а така също и на цялото ми поведение в медийното пространство. Работил съм в най-различни медии - БНР, БНТ, множество други тв канали, вестници, списания, сайтове - и винаги най-много съм държал на едно единствено нещо. Настоявал съм да бъде уважавана свободата на всеки да има правото да изрази и да защити собствената си гледна точка. Защитавал съм правото на всички да говорят, без да се страхуват, че ще им се случи нещо лошо, ако изразят мнение, различно от официозното", написа Волгин. 

ЦИК обяви имената на 17-те български избраници, които ще ни представляват в Европейския парламент

Журналистът констатира, че "днес цензурата, както в България, така и в целия ЕС, е достигнала ужасяващи размери.

"Съпротивлявал съм се срещу нея в България дълги години и ще продължа да ѝ се противопоставям и оттук-насетне. Ще си остана човекът, когото познавате, ще си остана същият политически некоректен Петър Волгин, за когото гласувахте!", завършва публикацията си той. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Водещи новини

Още новини