Калоян Паргов: БСП трябва да отиде на разговорите с ГЕРБ, но с условие

Нова нюз
share

Експертен кабинет означава, че няма как да има лица от ГЕРБ. Затова Борисов каза, че Мария Габриел няма да участва. По-скоро ГЕРБ ще посочи експертите на трите позиции – премиер, външен министър и министър на отбраната. Това е единственото възможно решение на ГЕРБ. Това заяви Калоян Паргов в предаването "Денят започва" по Нова нюз. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 903

По думите му ако не се направи правителство с мандата на ГЕРБ, едва ли ще се случи с останалите два. Според него шансът за съставяне на редовен кабинет е 40%. 

"На разговори с ГЕРБ трябва да се отиде. Дали трябва да се подкрепи правителство по тази формула - по-скоро не", отбеляза Паргов.

Всеки експертен кабинет има мандатоносител. Поставяйки условие "тези са на ГЕРБ" това е изначален разговор започващ в понеделник. Ще видим кои партии ще се явяват на разговори в понеделник. БСП не е  отказвала разговори. Въпросът е в какво ще се състоят тези преговори – политики, приоритети, допълни Паргов. 

Ако се спрем на изборите в 25 МИР там има най-ниска активност в сравнение с 23 и 24 МИР. Това трябва да е показателно за лицата, които се явиха в този МИР, каза още той. 

Според него е настъпило време Корнелия Нинова да си подаде оставката. "Настъпило е време за кардинална промяна", смята той. 

ГЕРБ отново излъчва екип, кани всички партии на преговори. Борисов няма да е премиер, кабинет - само с първия мандат

Паргов уточни, че според последната информация Пленум на БСП ще има на 15 юни. "Очаквам освен заместващия председател, да бъде обсъден въпросът какво ще прави БСП в понеделник. БСП се намира в много тежка ситуация. Предстоят горещо лято, но и тежки месеци вътрешно политически. Трябва да се отговори на въпросите как, с кого и какво продължава БСП. Това са политически въпроси свързани с програмата, с политиките", допълни още Паргов. 

На въпрос възможно ли е голямо ляво обединение между БСП, Левицата и Солидарна България, Паргов заяви: "Включвам и Неутрална България и други социалнодемократически организации и казвам, че може. БСП винаги беше голямата партия и прибираше по-малките. Говорим за равноправие. Да седнем всички на една маса и да сме равни. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 903

Водещи новини

Още новини