Радев: Как да свикам НС - лидерите се скриха във Фейсбук, разбягаха се по селата, хванаха гората

Булфото
share

Политическите сили трябва да направят един много задълбочен и откровен анализ защо изгониха гражданите от урните, защо се стигна до тази много дълбока пропаст между българите и политическите партии. Това каза пред журналисти в Шабла президентът Румен Радев.  Държавният глава присъства на деня за високопоставени гости на съвместните бойни стрелби "Шабла 2024". Учението се състои на зенитния полигон на Военновъздушните сили "Шабла".

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Отказът на мнозинството български граждани да вземат участие в тези избори е ясен показател, че те не се идентифицират както с предизборните послания, с черния пиар, който се разгърна активно в тази кампания, и най-вече с поведението и действията на партиите след изборите, защото хората виждат тези дълбоки противоречия. В една парламентарна република от спечелилите изборите политически партии зависи как ще се развива държавата оттук нататък. Тяхна е отговорността и те не могат да избягат от нея, заяви Радев.

 

По повод критиките на лидера на ДПС Делян Пеевски за евентуален бъдещ политически проект на държавния глава, Румен Радев посочи: "Не коментирам паник атаките на който и да е политически лидер. Тук думата има медицината".

В отговор на въпрос за появилите се нови политически играчи, президентът коментира: "Явно провалът на системните политически партии и изхабяването на политическия модел тласкат все повече български граждани към наказателен вот и към търсене на някаква алтернатива. Но нека да е ясно, че всяка нова партия, която прекрачи българския парламент тепърва трябва да разкрива и да отстоява своите позиции и роля в този парламент".

Делян Пеевски: Призовавам всички евроатлантически лидери да започнем разговор за бъдещето на България

Попитан кога ще свика новото Народното събрание, Радев заяви: "Как да го свикам – едните лидери се скриха във Фейсбук, другите се разбягаха по селата, трети хванаха гората. Чакам ги да се върнат".

 

 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 898

Водещи новини

Още новини