Васил Терзиев от СОС: Единствената незадръстена улица след пороя беше Патриарха

Булфото
share

Ще започна с коментара такова чуди не сме виждали. Единственото нещо, което не се е виждало е, че се справихме малко по-добре отколкото очаквахте. Това заяви кметът на София Васил Терзиев по време на извънредното заседание на СОС. 

Получени са 230 сигнала на 112 и 34 в контактния център. 18-те екипа на Столична община са реагирали незабавно. Всички районни кметове бяха на терен, докладваха постоянно какви са проблемите. Има протекли покриви на училища и детски градини, обясни Терзиев. 

Понеже ме попитахте от какво имаме нужда. Имаме нужда от по-конструктивен диалог, за да намираме решение. Да няма постоянно мятане на кал. Имаме нужда от спокойствие, за да си вършим работата, добави още кметът на София. 

Васил Терзиев показа кадри след бурята снощи и отчете щетите

По думите му зам.-кмета по строителство е на терен, за да види щетите. "Още в 6.00 часа изкарахме фирмите за почистване, за да бъдат измити улиците", каза още той. 

Докладвано ми е само за един пострадал. Човек засегнат от мълния, настанен в болница, без опасност за живота. Бедстващи хора няма. Оправени са проблемите с водоподаване. Активно ще работим, за да оправим инфраструктурата на града. Това нямаше да се случи ако имахме нормална ВиК инфраструктура. Нещата са под контрол, посочи Терзиев. 

Столичният кмет благодари на всички екипи, работили цяла нощ за отстраняването на проблемите след бурята. 

Единствената улица, която по време на вчерашната буря над столицата не е била задръстена от трафика на автомобили, е била Патриарха, чиято нова организация на движение буни страстите в столицата от вече месец, уточни Терзиев. 

Водещи новини

Още новини