Балабанов коментира инцидента с Кирил Петков: Въпросът е кой ще носи отговорността

Булфото
share

"Нямаше абсолютно никакъв смисъл от свикването на този председателски съвет, но от "Продължаваме промяната - Демократична България" си настояват с цел да използват трибуната за политическа пропаганда".

Това заяви Станислав Балабанов от "Има такъв народ" пред журналисти.

"Независимо от това, че проведохме председателски съвет, стана ясно, че по закон, абсолютно нищо не може да се промени, ако те не оттеглят подписите, което отказват да направят. Поради тази причина във вторник на извънредно заседание ще се съберем, но така или иначе трябва да се съобразяваме с тази вредна Конституция, която те приеха", смята той.

Ананиев: Трябва да бъдат гарантирани пенсиите на хората

"Ние винаги сме подхождали спрямо закона и винаги сме реагирали съобразно обстоятелствата, но пак ви казвам и тогава (във втроник) времето на всички ще бъде изгубено, защото пак ще слушаме глупостите от една определена партия", така Балабанов отговори на върпос ще присъстват ли от ИТН на съвета.

"На всеки може да се случи нещо като катастрофата с Кирил Петков. Нека не се прекалява в медиите и да се спекулира. Има много неясноти по инцидента. Голяма трагедия е. Въпросът обаче е кой ще носи отговорността за този инцидент", каза той по повод на тежката катастрофа от снощи със съпредседателя на ПП Кирил Петков.

"Бог да прости загиналия, никой не е застрахован от такава трагедия, но политиците трябва да имат някакъв морален компас и да не прекаляват", допълни Балабанов.

Водещи новини

Още новини