"Възраждане" представи кандидатите си за евродепутати, Волгин втори в листата

Novini.bg
share

На брифинг "Възраждане" представи кандидатите си за евродепутати, предаде репортер на Novini.bg.

Листата ще води депутатът от "Възраждане" Станислав Стоянов. Той е един от основните фактори в партията от създаването ѝ. На него ще разчитаме да поведе нашата листа в надпреварата на европейските избори, заяви лидерът на политическата формация Костадин Костадинов. На второ място в листата е Петър Волгин - гласът на свободното слово, носител на множество награда. За нас това е гласът, който ще защитава не само българските национални интереси, а и нещо, което е поставено под съмнение в Европейския парламент - свободното слово, което е основен белег за това дали има или няма демокрация, каза Костадинов.

В евролистата на партията влизат още Рада Лайкова, основател на "Възраждане – Берлин", старши съветник по европейските въпроси в германския парламент, народният представител Димчо Димчев и Александър Алексиев, председател на младежката организация на "Възраждане" в София. 

Волгин сериозно обмисля да приеме номинацията за кандидат-евродепутат на "Възраждане"

Костадин Костадинов посочи, че кандидатите на "Възраждане" отговарят на три условия.

По-голямата част от хората, които българските партии изпращаха досега в Европейския парламент, бяха или политически пенсионери, или скъпоплатени екскуризанти. Ние смятаме, че на тази практика трябва да се сложи край. Хората, които ще изпратим в Европейския парламент и за които ще искаме доверието на българските граждани, са родолюбци, поставят българския национален интерес пред всичко и ще защитават не само в България, но и извън България традиционните български християнски ценности. На следващо място за нас е изключително важно хората, които ще изпратим, да бъдат открити и демократични - хора, които да не робуват на олигархични зависимости, да са зависими единствено от своите избиратели и от българския национален интерес. На трето място - да са отчетливо работливи и ефективни в работата, която вършат досега. Изпращаме хора, всеки от които има много сериозна професионална биография, подчерта лидерът на "Възраждане".

Водещи новини

Още новини