Василев обясни за фискалния резерв и добави: Надявам се, че няма да пробват да ни сервират втора серия от "ще умрем от студ"

Булфото, архив
share

Във "Фейсбук" бившият вече министър на финансите Асен Василев обясни откъде идва разминаването в данните за фискалния резерв.

"Резерв в края на март: 9.9 милиарда лв. Големи плащания, направени в началото на април: 1.6 милиарда към БЕХ за дълга на "Топлофикация" и 1.5 милиарда за изплащане на пенсиите през април. Очакваните данъчни приходи през април са 3.9 милиарда лв. и пристигат на 14-ти (ДДС) и след 25-ти (Данък върху доходите на физическите лица и осигуровки). Заради тази цикличност резервът се мери винаги към края на месеца. Така че в края на април се очаква той да е пак над 9 милиарда лв.", пише в поста си той.

Румен Спецов остава начело на НАП, Георги Димов поема "Митници"

"Трудно ми е да повярвам, че г-жа Петкова, която също получава ежедневните справки от дирекция “Държавно съкровище” не знае тези факти. Надявам се, че няма да пробват да ни сервират втора серия от “държавата фалира” и “ще умрем от студ”, допълва Василев.

Прогнозните нива на единната сметка през април можете да видите в приложената графика:

Водещи новини

Още новини