Престрелки между Румен Радев и "Възраждане" заради българския лев

NOVINI.BG
share

Днес продължават консултациите при президента Румен Радев преди държавният глава да връчи първия мандат за съставяне на правителство.

Първата среща за деня е с представителите на партия "Възраждане".

Радев каза в началото на срещата: "Вие се позиционирахте като опозиция, обществото ни е наясно с критиките ви към властта, но в момента 49-ото НС се опитва да избере ново правителство".

Предсрочни избори са наложителни, смята лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов и добави: "Но сме скептични". А държавният глава му обясни, че поведението и този начин на говорене е подходящ за парламентарната трибуна.

"Винаги сме готови да предложим вариант за управление и винаги сме били готови със състав на правителство", отговори лидерът на "Възраждане" Костадин Костадин на въпрос на президента Румен Радев. 

"Друг е въпросът дали тази формула ще срещне разбиране от това Народно събрание, не - няма да срещне. Всички сме на ясно с това", подчерта Костадинов. 

"Вие също имате вина, че ситуацията в държавата е такава, защото миналата година беше погазен тежко поривът, желанието да има референдум за българския лев. Вие трябваше да застанете в позиция за защита на българския народ:, каза той на Радев, а държавният глава му отговори: "Абсолютно невярно. Спрете със спекулациите". 

В 11:30 на консултации на "Дондуков" 2 са поканени от БСП. Лидерът на левицата вече заяви, че е по-добре ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да не се договорят за общо управление, а предсрочните избори са по-добрият вариант за страната.

Политическите консултации на президента приключват в 14 часа, когато Румен Радев ще разговаря с представителите на най-малката парламентарна група "Има такъв народ".

 

Водещи новини

Още новини