Кирил Петков: Много ни притеснява, ако е вярно, че утре КЗК ще одобри сделката между „Юнайтед Груп“ и „Булсатком“

Novini.bg
share

Ако е вярно, че утре КЗК ще одобри сделката между „Юнайтед Груп“ и „Булсатком“, това много ни притеснява, защото сме чели докладите на КРС за близо 60% пазарен дял. Това каза пред журналисти съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Това може да се отрази на хиляди българи – за цената на телевизията“, добави той, като подчерта, че не трябва да се бавят и с ден повече с реформите в регулаторите.

А1 в позиция до медиите: Планираната сделка на United Group за Булсатком е недопустимо арогантна и в разрез с пазарните правила за лоялна конкуренция

„Регулаторите трябва да бъдат сменени, става въпрос за докосване на хиляди български граждани и цените на тяхната телевизия. Това са типичните решения на КЗК от миналото. Реформата в КЗК трябва да стане много бързо“, категоричен бе Петков.

Той обяви още, че ПП ще започне официални преговори с „Демократична България“ за обща листа.

„Виждаме опасност за ребрандиране на „Възраждане“ като консервативна партия. Не можем да забравим руските знамена, снимките с Митрофанова и прорурските лозунги. Надявам се, че колегите от „Възраждане“ няма да заблудят колегите от ГЕРБ“, каза още Кирил Петков.

Водещи новини

Още новини