Мая Манолова с акция за защита на МОЧА

Булфото
share

"Тук сме, за да кажем, за да изкрещим, че ни управляват нови фашисти", заяви днес лидерът на "Изправи се. БГ" Мая Манолова, която проведе протестна акция пред администрацията на район "Средец" в столицата.

Според Манолова е фашизъм рушенето на паметници.

Тя определи кмета на "Средец" като "един от идеолозите на бруталното варварско нарязване на Паметника на Съветската армия и неговите бронзови фигури, който май го е страх да се появи пред хората и да обясни защо и на какво основание областният управител реже и унищожава паметника незаконно", пише БТА.

Мая Манолова каза, че няма представени никакви доказателства от страна на областния управител за основанието, на което реже и унищожава бронзовите фигури на паметника.

"Ако такова не бъде представено днес до края на деня, съдът ще разпореди незабавно за преустановяване на вандалските незаконни действия на длъжностни лица на областната управа", каза Манолова. Тя поиска областният управител да представи документите за премахването на паметника и попита защо това основание, този писмен документ не е представен на съда. Манолова отбеляза, че вече практически паметникът е унищожен. Вероятно в момента се фабрикуват документи, които да оправдаят престъпните действия на длъжностни лица, посочи Манолова.

Деян Николов нахлу в сградата на Областната управа: Ще дойдем 500 души и ще изпотрошим всичко тук

Тя подчерта, че Паметникът на Съветската армия е част от културно-историческото наследство на столицата. 

Водещи новини

Още новини