Кирил Петков не вижда бъдещето на парламента, ако не се приеме новата Конституция

БТВ
share

От новия корпоративен данък близо 350 млн. лв. ще влязат в бюджета. Това заяви пред БТВ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

Петков коментира и заделените средства за култура, за здраве, за протонния център и за центъра по киберсигурност, който да контролира и следи кибератаките.

"Нефинансирането на културата ни е довело до положението сега, коментира Кирил Петков и допълни, че тази година ще има рекорден бюджет за сектора."

Кирил Петков: Бюджетът за култура ще бъде увеличен рекордно

С ресторантьорите направихме сделка - изсветлявате сектора, за да има баланс. С неиздаването на касовите бележки, всеки българин ще става проверяващ, каза още той. 

"Влизането в Шенген по въздушна граница е добра новина. Според него част от пазещите на Дунав трябва да бъдат преразпределени на границата с Турция, за да има укрепване."

Ако не бъде променена Конституцията, не виждам бъдеще за парламента, не само на един човек. Според съпредседателя на ПП съдиите трябва да са напълно независими, а над главния прокурор да не е "само Господ". 

Петков добави, че всеки един глас за конституционните промени има значение - парламентарните групи трябвало да гласуват в консенсус. Има спорни текстове в Конституцията, но не са в частта за съдебната реформа, а в частта за служебния кабинет, посочи бившият премиер. Той иска да има ограничени кой да бъде служебен министър-председател в един служебен кабинет. 

Петков съобщи, че няма да допусне котки в чували за регулаторите: "ДПС няма да получи 1/3 от местата в регулаторите", допълни Петков. 

Петков и Борисов с разкритие какво ще се случи с "Лукойл"

Той обеща на избирателите на ПП-ДБ, ако някои човек, който няма моралните качества за длъжността, няма да го подкрепят. 

Кирил Петков допълни, че фигурите на Паметника на Съветската армия ще бъдат свалени, възстановени и ще бъдат поставени на друго място в София и хората ще могат да ги видят.

Водещи новини

Още новини