Васил Пандов за правителство начело с Борисов: Невъзможна конструкция

Нова нюз
share

Доста екзотична конструкция, за мен невъзможна. Така Васил Пандов, депутат от ПП-ДБ, определи виждането на Радомир Чолаков за правителство - Борисов премиер, Асен Василев и Делян Пеевски вицепремиери.

По думите му по време на преговорите за съставяне на правителството на акад. Денков, ДПС не са участвали като партньор или "бибект, който има претенции към изпълнителната власт. И добави, че през последните месеци ясно си личи сближаването между ГЕРБ и ДПС. 

Радомир Чолаков с нестандартно предложение: Борисов премиер, Василев и Пеевски вицепремиери

Вътрешните промени в ДПС не ни касаят. Това, което стана ясно още преди дебатите е, че без участието на трета политическа сила - няма как да стигнем до промени в Конституцията. В това време ДПС показа своята воля да участват в промените. Вчера те гласуваха за преодоляване на този двумесечен срок, коментира още депутатът. 

Помолен да даде лична оценка за Делян Пеевски, Пандов отговори: Пеевски има минало, което не може да бъде пренебрегнато. Но в момента той участва в тези процеси. Когато ДПС решат, че Пеевски ще е ръковдодител няма как да няма контакт с него, посочи Пандов.

Депутатът бе категоричен, че решенията в Министерски съвет се взимат от премиера акад. Денков. И добави, че на този етап не е обсъждана смяна на министри при ротацията. 

Водещи новини

Още новини