Кирил Петков: Не сме се огънали нито за миг

Булфото
share

Ние не сме се огънали нито за миг, каза в Търговище съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Пред симпатизанти и привърженици в областния град той отговори на въпрос, задаван му навсякъде – дали от „Продължаваме промяната“ са изневерили на обещанията към хората, предаде БТА.

„Ние след петите избори имахме 63-ма депутати от 240. С 63 от 240, бидейки втора политическа сила, ние днес имаме премиер, който се казва акад. Денков – честен, можещ, знаещ, който, като отиде навън, не се срамуваме и знаем, че ще свърши работа; който има кауза. Имаме министър на финансите – Асен Василев, който няма да открадне една стотинка от държавния бюджет; който внимава други да не откраднат и който наистина му пука. Андрей Цеков – министър на регионалното развитие, който с първата стъпка спря 4 млрд. поръчки, пуснати по старата схема - на база 60% цена и 40 процента други критерии. Същата причина, заради която ние паднахме“, заяви Петков.

По думите му тези хора са на тези позиции, въпреки че представителите на „Продължаваме промяната“ са 63-ма от 240 в Народното събрание. Той обясни и случващото се в парламента. „Шейсет и две от 66 реформи, които ние искахме да се гласуват в последните два месеца, се гласуваха. Случиха ни се неща, за които не сме мислили преди пет години“, каза Кирил Петков и даде пример с главния прокурор и реформата с възможността да се разследва институцията, без значение на личността. 

Кирил Петков отговори на Борисов: Никой няма да се строява пред никакви стаи

„Аз лично чувствам, че с толкова ограничена възможност в парламента, да имаме и изпълнителна власт, и реформи – ние не сме се огънали нито за миг“, каза той пред търговищенци в залата на Художествената галерия в града. Петков каза, че парламентарната група на „Продължаваме промяната“ нямат нито едно решение, взето на база на страх или на корист. 

Кирил Петков бе в Търговище, заедно с Явор Божанков, за да подкрепят кандидата за кмет на общината Стефан Асенов, издигнат от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и кандидатите за общински съветници. 

Водещи новини

Още новини