Костадинов за войната в Израел: Трябва да стоим настрана

share

Имаше хора, чието място не беше там, наприемр Даниел Лорер. Влизаха хора, които носиха кафе, фотографът влезе два пъти. Стана си като малко Народно събрание. Не е това целта на тази среща, която не успях да разбера за какво беше. Не чух нищо притеснително в докладите. Това коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов след Председателския съвет в парламента. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2268

Благодаря на шефовете на службите, че не казаха нищо конкретно. Ако бях на тяхно място - не бих имал доверие на хората, които представляват държавното ръководство. Тези хора са доакзани, че изнасят държавни тайни в чужди посолства, каза още той. 

Изведнъж свикваме консултативен съвет и се притесняваме за войната в Палестина и Израел. На практика е много сериозен военен конфликт, но ние имаме по-близък военен конфликт. Тук не говоря за руско-украинския, а за този в Сирия. Ако погледнем географски Сирия е с няколко стотин километра по-близо до България. Само на 80 км от западната българска граница е Косово. Там има конфликт който тлее непрекъснато. Конфликтът в Израел е много сериозен. Ние трябва да седим настрана и да се надяваме, че ще има мирно споразумение, коментира Костадинов. 

Борисов: Трябва да сме бдителни и категорични срещу тези, които сеят терор

Относно отсъствието на партийни лидери на консултативната среща при президента вчера, Костадинов заяви: Разбирам мотивите на президента. Той не искаше Кирил Петков да присъства на тази среща. Нормално е лица, които изнасят държавни тайни да не бъдат канени на такива съвети.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2268

Водещи новини

Още новини