Дейвид Камерън е доволен от сътрудничеството с България

share

Британският посланик Джонатан Алън изрази задоволството си от успешната среща между британския премиер Дейвид Камерън и премиера на България Бойко Борисов.

Алън е убеден, че тя ще повлияе изключително благоприятно на двустранните отношения между двете държави. Това съобщиха от Посолството на Великобритания в София. На срещата Дейвид Камерън оцени високо отличното сътрудничество между специалните служби на Великобритания и България и се ангажира с по-нататъшното му задълбочаване, особено в областта на борбата с тероризма. Британският премиер изрази съболезнованията си по повод ужасния терористичен акт на летището в Бургас и предложи помощ за разкриване на извършителите.

Двамата премиери проведоха ползотворна дискусия по въпросите на енергийната сигурност и растежа в Европа.

„Нашите две държави имат почти пълно съгласие относно необходимостта от растеж и начините за постигането му. Радвам се, че работим толкова тясно по тази изключително важна тема. Трябва да намалим регулациите и да насърчим иновациите, за да постигнем икономически растеж”, каза Дейвид Камерън.


Премиерът Борисов похвали отличната организация на олимпийските игри. Дейвид Камерън подчерта, че олимпиадата в Лондон доказва възможността на Великобритания да осъществява сложни инфраструктурни проекти. Олимпийският парк е изграден в срок и в рамките на бюджета, без нито един загинал вследствие на трудова злополука по време на строителството му - ненадминато постижение за проект от такъв мащаб и с такава сложност.

За да надгради успешната среща между британския премиер Дейвид Камерън и премиера на България Бойко Борисов, на посещение в България през есента ще пристигне британски заместник-министър на външните работи.

„Това ще бъде още една възможност да укрепим двустранните си отношения и да постигнем по-нататъшен напредък в съвместните си инициативи в областта на сигурността, енергетиката и растежа”, заключи посланик Джонатан Алън.

Водещи новини

Още новини