Асен Генов: На Радев костюмът на президент му отесня

Нова телевизия
share

Това е сталинският модел – има човек, има проблем, няма човек, няма проблем. Това е реакцията, след като човек излезе срещу Путин. Така Асен Генов коментира смъртта на лидера на „Вагнер” Евгений Пригожин в ефира на Нова телевизия.

„Румен Радев иска да бъде политически активен. Той в момента тества коалицията и настроенията – дали може да бъде нещо средно между крайното говорене на Костадин Костадинов или умереното познато говорене на Корнелия Нинова. Да бъде новото лице”, заяви Любомир Стефанов.

Ганев: Радев трупа политически капитал, превръщайки се в основен опозиционен център

Според Генов остротата на агресивното поведение на президента е насочено основно срещу „Продължаваме Промяната”. „Това е признак, че още не е простил своеволието на „шарлатаните”, както той ги нарече. На Радев костюмът на президент му отесня.”

„Той стои в една позиция, в която няма никаква отговорност за думите си, даже напротив – има имунитет. Той има една литературна метафора, но не допринася нищо за политическия фолклор”, допълни Стефанов.

По думите му местните избори могат и да повишат напрежението, и да го понижат.

 „Радев прокарва много тежки разделителни линии. Недопустимо е да се говори за червената граница на народното търпение”, категоричен е Генов.

Водещи новини

Още новини