След попадането и на Вигенин в списъка на „Миротворец“ Нинова настоя: Държавата да провери какъв е този сайт

Булфото (архив)
share

Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин също попадна в списъка на украинската организация „Миротворец“ с хора, набелязани за ликвидиране. По този повод лидерът на социалстите Корнелия Нинова призова държавните институции да вземат мерки и да защитят българските граждани.

„Абсолютно недопустимо е да съществуват такива сайтове. Очакваме категорична и ясна реакция от българското правителство. Агресията, езика на омразата, разделението в българското общество водят единствено до това. Институциите да проверят какъв е този сайт, така че държавата е на ход да защити българските граждани“, коментира Нинова, която осъди и отправените заплахи по адрес на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Припомняме, че в списъка фигурират още имената на журналистките Велиана Христова, Велислава Дърева и Диляна Гайтанджиева, политологът проф. Иво Христов и анализаторът доц. Валентин Вацев.

СБЖ: Искаме от властта да защити българските журналисти от списъка на „Миротворец”

По отношение на проектобюджета Корнелия Нинова заяви, че той трябва да претърпи корекции между първо и второ четене, с цел да се повишат доходите на хората.

Ако не бъдат приети законите по ПВУ, не се знае дали вторият транш през октомври изобщо ще дойде. И на второ място, от управляващата коалиция да си разрешат разправията с парите от Българския енергиен холдинг и държавните дружества. Ако тези два приходоизточника не се реализират, ще е много трудно да се върже този бюджет. Затова и очакваме прекрояване на бюджета между първо и второ четене, допълни Нинова.

Лидерът на БСП добави още, че от парламентарната група вече са внесли част от предложенията на КТ "Подкрепа", докато други ще ги припознаят.

Водещи новини

Още новини