БСП - София възстанови плочата на Паметника на Съветската армия

БСП - София
share

Плочата на Паметника на Съветската армия е възстановена - изпълнихме обещаното, заяви председателят на БСП-София Иван Таков, цитиран от пресцентъра на столичната организация на партията.

Таков присъства на поставянето на плочата и почистването на обекта. Заедно с него беше и членът на Изпълнителното бюро на БСП - София и председател на районната организация на социалистите във „Връбница“ Станислав Младенов. 

Пак надраскаха Паметника на съветската армия

Идеята за възстановяването на счупената плоча беше на социалистите от „Връбница“, припомнят от БСП - София. Иван Таков изрази надежда, че няма да бъдат допуснати „нови вандалски прояви“ спрямо монумента. Разрушителното мислене и деструктивното поведение нямат бъдеще. Те обричат онези, които ги демонстрират, да повторят грешките от миналото. Наша отговорност е да не допуснем това, коментира още Таков. 

Софийската градска организация на БСП постави начало на възстановяване на Паметника на съветската армия на 31 март. На 9 март Столичният общински съвет (СОС) прие доклад, с който възлага на кмета на София Йорданка Фандъкова да поиска от държавата да премести монумента „Паметник на Съветската армия“, който е държавна собственост, от Княжеската градина и да разположи скулптурните фигури и барелефи в Музея за изкуството от периода на социализма към Националната галерия или върху друг подходящ терен извън централната градска част на София.

Водещи новини

Още новини