Арабаджиев (ПП-ДБ): Ако юли има избори, ще се дължи на ГЕРБ и тяхната неспособност да формират кабинет

NOVA NEWS
share

Когато мандатът дойде при нас, ще стане ясно, че ГЕРБ за втори път са неспособни да съставят правителство и ние ще предприемем действия. Ако се отиде на избори юли месец, това ще е доказателство, че ГЕРБ нямат никаква идея как да действат, след като свалиха нашето редовно правителство и не могат да съставят редовен кабинет.

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Искрен Арабаджиев. 

ПП-ДБ след консултациите: Парламент ще има поне до средата на юни

"Ние не подкрепяме политиката, която докара България до всички последни места в Европа. Няма как да подкрепим кабинет на ГЕРБ с първия мандат или с тяхно участие. Хората са ни пратили в парламента, за да свършим работа. С избирането на Росен Желязков за председател на НС и приемането на ротационно председателство отпушихме работата на парламента. С ГЕРБ проведохме разговори за законопроектите, които са важни за България. Говоря за Шенеген, Еврозоната, 30-те законопроекта за плана за възстановяване и най-важното - бюджета", разкри той.  

Новият бюджет: без вдигане на данъци, но с 6,4% дефицит

"Ние очакваме да видим на какво е способна първата политическа сила и ще успее ли да сформира кабинет, който да приеме всички тези толкова важни законопроекти. Ако не успеят, инициативата ще дойде при нас. Хърватия влезе шест години по-късно от нас в ЕС, но вече са член на Еврозоната. Всичко това показва, че ГЕРБ не са искали да работят в тази насока по време на тяхното управление", категоричен бе Арабаджиев. 

Водещи новини

Още новини