Синята коалиция иска оставката на Цветан Цветанов

Булфото
share

Синята коалиция ще настоява премиерът Бойко Борисов да отстрани министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Това каза от
името на парламентарната група Ваньо Шарков.

Основен повод за искането на оставка е оправдателната присъда на първа инстанция срещу лекарите от Горна Оряховица, обвинени в престъпна небрежност, довела до смъртта на недоносено бебе. Според сините отстраняването трябва да е с мотива, че Цветанов редовно напада всеки, който не му удобен. Той нарича престъпници лекари, протестиращи младежи, съдии, политици, поведе война и с президента Росен Плевнелиев, като по този начин се опитва да прикрива собствените си действия, каза Шарков и добави, че това придобива маниакални измерения.

Синята коалиция се обръща към всички парламентарни групи да вземат позиция по отношение злоупотребата с власт от страна на вътрешния министър, допълни Шарков. Според него Цветанов се е обявил за единствен защитник на потърпевшите от престъпления, а тези, които не му вярват, обявява за защитници на организираната престъпност. Според Шарков, днес трябва да излезе наяве кои депутати и кои членове на правителството са готови да застанат в защита на пострадалите от злодеянията на вътрешния министър.

Припомняме, че в края на 2011 г. Цветанов чете СРС-та от парламентарната трибуна и обвини лекарите от горно оряховската болница, че са умъртвили предумишлено бебе.

Водещи новини

Още новини