Кирил Добрев: Много вероятно е в следващия парламент да видим коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС

БТВ
share

Ако преди година и половина – две на Нинова някой и предложи да направи такава среща щеше да каже, че никога не би седнала на една маса със задкулисието. Това каза Кирил Добрев от БСП след лидерската среща днес в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Днес видяхме конструктивна среща. Двете страни знаят как да се ухажват. Връзката между Корнелия и Нинова и Бойко Борисов е отдавна. По всичко изгледа, че Борисов ще търси промяна в  управляващите си органи. На Нинова и предстои конгрес. Аз и предлагам мораториума на задкулисието да падне. Няма по-къс път да бъде унижена една такава партия от това, което се случи. Когато знаеш какво е ляво имаш някакви граници, които не би минал. При Нинова няма ляво, няма дясно. Ако това беше президент на фирма – тя е един добър президент. Това е партия – и тя е лош лидер. Когато за теб са гласували 1 000 000 избиратели преди две години, а сега 200 000 означава, че нямаш никаква стойност в политическия живот, посочи Добрев. 

Ако ние сме мотивирани избиратели и искаме модела ГЕРБ да спре гласуваме или за „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Ако ни харесва ще гласуваме за ГЕРБ. Няма нито една хипотеза, в която избирателите да гласуват за БСП. Тя се разми. БСП е универсален играч и се изхабява като сапуна в банята и след изборите ще става по-малък. Когато има пет - шест фрагментирани партии не може да има стабилно управление. Всеки един от тях дърпа чергата към себе си и България не може да има политики, коментира още Кирил Добрев. 

Според него днес Бойко Борисов се е показал консенсусен. 

Борисов към Нинова: БСП се промени и сме готови да ви подкрепим в бъдеще, но не и сега

В името на България може да приеме дори Нинова. Това го прави, защото ще отиде на изборите. Хората ще кажат „Боросов е готин, при него беше по-добре“. Кой бихте избрали – този, който лидира и води или този който носи чантата? Когато има една голяма партия, трябва да има друга голяма като опозиция, която да го държи в кондиция. В другия парламент ще видим една голяма партии и няколко по-малки, обясни Добрев. 

Според него е много вероятно в следващото Народно събрание да видим коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС.

Относно новото ляво обединение още няма имаме, Добрев заяви: Всички на срещата казаха, че няма ляво обединение без БСП. Отправиха апел към конгреса. Искахме да търсим опция за съвместно участие на изборите. Бих участвал на избори само с мандат на БСП. Никога не е имало решение да се явим самостоятелно на избори. 

Водещи новини

Още новини