Костадинов: Борисов трябва да спре да занимава българското общество със себе си

Булфото (архив)
share

Идват избори и сега е нормално да слушаме общи приказки. Аз това чух. В момента се говорят такива неща за пред избирателите. Ясно е, че те ще се случат след изборите, които ще са най-вероятно края на март или началото на април. След това ще ви посъветвам да зададете тези въпроси на тези хора, които бяха на лидерската среща. 

Това коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в кулоарите на парламента. 

Няма какво да си говорим с Бойко Борисов. Единственото нещо, което може да направи е да спре веднъж завинаги да занимава българското общество със себе си. В момента една част от българския политически проблем, който имаме е, че иска да задържи собственото си оцеляване с цената на всичко. Няма смисъл да говорим с хора, които са част от миналото. Хора, които не искат да дадат на хората право на избор, посочи лидерът на "Възраждане". 

Ако са толкова важни социалните теми, защо ГЕРБ не подкрепиха вдигането на минималната работна заплата и вкарването на Трудовия кодекс в дневния ред на парламента? Това не е един път, не е втори, не е трети. Ето ви пример за политическо лицемерие. Говори се едно, а се върши съвсем различно нещо. Нашите избиратели не са ни пратили тук, за да разговаряме с хора, които са част от проблема, не от решението. Нашите избиратели няма да одобрят, че ние сядаме на масата с хора, които те смятат за виновни, че България умира. Ако ние седнем на една маса с тях означава, че ги смятаме за равностойни в политическия процес. Те не са. Ние ще управляваме само с българския народ. Те са тези дали България ще бъде управлявана от една политическа сила или от коалиция, обясни Костадинов. 

Нинова на лидерската среща: Изненадани сме, че ги няма председателите на ПП и ДБ, отиваме на избори

Водещи новини

Още новини