Радев към БСП: Спрях се на вашата партия в търсене на най-голям шанс за работещо правителство

share

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на "БСП за България". 

След неуспеха на първия и втория мандат за съставяне на правителство, в изпълнение на Конституцията, ви възлагам да посочите кандидат за министър-председател. Това заяви държавният глава. 

Спрях се на вашата политическа формация в търсене на най-голям шанс за съставяне на работещо редовно правителство, с ясна политическа отговорност. Във времена на силно политическо противопоставяне БСП не само успя да съхрани диалога с всички парламентарно представени политически партии. Но и показа, че може да прави компромиси и да постига съгласие. Да влиза в коалиции и да управлява със свои идеологически опоненти. Да взаимодейства еднакво добре както с новите, така и със старите политически партии. Надявам се, че стремежът на БСП към силна социална политика и укрепване на българският парламентаризъм ще бъде още един мотив за съставяне на редовно правителство. Желая Ви успех, посочи Радев. 

Румен Радев днес дава третия мандат на БСП 

Папката с третия мандат получи лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Благодаря за доверието. Разбираме тежестта на ситуацията, отговорността, която ни се възлага. Ще направим всичко, което зависи от нас, за да има правителство. Доказахме в предишни опити, че можем да разговаряме разумно, спокойно и с отговорност към националния интерес. Ще продължим в този дух – да търсим съгласие и да съставим редовен парламент, който е толкова необходим на страната ни в момента, заяви Нинова. 

Водещи новини

Още новини