Маноил Манев: Албена Симеонова и Дейвид Бодил се познавали от 2019 г.

Булфото, архив
share

Изключително лаконичен бе в парламентарните кулоари депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, който бе един от най-активните в искането за изслушването на вътрешния министър Иван Демерджиев и шефа на ДАНС Пламен Тончев. Двамата трябваше да дадат информация по задържането на британския гражданин Дейвид Бодил, който бе заловен в плевенско село, след като се оказа, че е издирван от Интерпол за тероризъм.

"Станаха ясни две неща. Първо - лицето, за което става въпрос днес цял ден, има съпричастност към терористични организации. Второ - нашата колежка Албена Симеонова не е била молена от никоя кметица, кмет или което да е било, да му оказва съдействие - те просто се познават с лицето от 2019 г.", обясни Манев след закритото заседание.

Повече информация по случая не бе дадена, тъй като част от данните са класифицирани. Случаят със заловения у нас британски гражданин, издирван от Интерпол и комуникирал с депутатката на ДБ Албена Симеонова, подпали парламентарните схватки още сутринта.

Христо Иванов за заловения англичанин: Губим си времето с такива теми

Бодил беше арестуван при специализирана полицейска операция в никополското село Любеново вчера. Британските власти го разследват за подготовката на терористични действия.

Водещи новини

Още новини