Венко Сабрутев: Не са основателни опасенията за кабинет между ГЕРБ и ДПС при следващи избори

Нова телевизия
share

Решението на кой ще се даде третия мандат е на президента. Много ясно заявихме – няма как да влезем в съвместно управление с ГЕБР. Ние сме тук, за да работим по политики. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Венко Сабрутев в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. 

Вие мислите ли, че с ГЕРБ може да се реализират големите теми? Дали може да се осъществи съдебна реформа? Няма как да подкрепим правителство с ГЕРБ. Няма как да подкрепим крадци. Ако можем да говорим за гаранции – какви гаранции могат да поемат Борисов и ГЕРБ? Как може да очакваме от човек, който не държи на думата си, попита депутатът от ПП.

ГЕРБ се доказа като абсолютно неспособна да състави правителство. Не смятам, че са основателни опасения за кабинет между ГЕРБ и ДПС при следващи избори. Хората виждат ясно какво се случва. В Народното събрание има голяма група хора, която работи против интересите на обществото. Когато Бойко Борисов надуши власт започва да раздава постове. Той каза, че ще направи Христо Иванов министър-председател. Той има готова схема в главата си. Нещата няма да се случат както той иска. Единствената партия, което го припознава като партньор е ДПС, посочи Сабрутев. 

По думите му няма напрежение между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.  

Калина Константинова (ПП): Борисов играе на покер с бъдещето на България

Водещи новини

Още новини