Уорлик: България е финансово стабилна

share

Все още нямам официална дата за отпътуване, като я разбера, вие ще сте първата, на което ще го кажа. Това каза на водецата на сутрешния блок на БТВ Ани Цолова посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

България е една от най-стабилните държави в Югоизточна Европа, Румъния е разклатена. Така Уорлик коментира свалянето на румънския президент Бъсеску от конституционния съд. Важно е да се разграничават България и Румъния, всяка от страните трябва да се разглежда и оценява по своите собствени ценности, добави Уорлик. По думите му България в момента е фискално отговорна и стабилна, създала е основа за бъдещ растеж. Посланикът на САЩ сподели, че е оптимист по отношение на финансовото развитие на България. Според него тя е примамлива за чуждестранни инвеститори, включително американски.

Никой не иска да вижда престъпници на свобода, а всеки иска да види една ефективна съдебна система. Надявам се, че силни личности ще кандидатстват за свободните позиции във ВСС и да има прозрачност, каза Уорлик.

И в моята страна се случва да има купуване на гласове, но е добре тези хора както в САЩ, така и в България, да бъдат съдебно преследвани, коментира американския посланик.

Той сподели, че ще изкара лятото си в България, ще ходи на планина и ще язди ко0н на морския бряг.

Водещи новини

Още новини