Демерджиев: Има сигнал, че "Балкански поток" е част от план на Путин за заобикаляне на Украйна

Булфото
share

Има сигнал, че Балкански поток е част от стратегически план на Путин за заобикаляне на Украйна. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев по време на блицконтрола в парламента.

Той бе попитан от съпредседателя на ДБ и зам.-шеф на парламента Атанас Атанасов за публикувано в медиите факсимиле от седмична справка на ДАНС отпреди години, преди да започне строителството на Балкански поток, в което било подчертано, че "още към онзи момент българските служби са предупредили тогавашния премиер, че построяването на Балкански поток е част от стратегически план на Путин за заобикаляне на Украйна". 

Демерджиев: Тенденцията престъпленията у нас да намаляват е трайна

"В МВР постъпи сигнал с подобно съдържание от гражданско сдружение "Боец". Там са описани много сходни обстоятелства на тези, които вие изложихте тук", потвърди вътрешният министър, допълвайки, че тъй като се засягат въпроси от националната сигурност, от МВР са препратили сигнала по компетенция на ДАНС и на компетентната прокуратура: "Очакваме разглеждане и придвижване на сигнала."

Прокуратурата веднага се е самосезирала и е започнала проверка откъде е изтекла тази информация, което означава, че това е действителен случай, обясни Атанасов. Тези данни сочат, че има извършено престъпление против българската страна, допълни той.

Водещи новини

Още новини