Никола Минчев: Ще решим за кабинет на малцинството след гласуването на Изборния кодекс

Кадър: Нова телевизия
share

С БСП работихме добре, но покрай промените в Изборния кодекс между нас се появи известно противопоставяне. Това сподели в ефира на NOVA бившият председател на парламента и настоящ депутат от "Продължаваме промяната" (ПП) Никола Минчев.

Минчев обясни, че идеята за правителство на малцинството в коалиция с "Демократична България" е да се даде увереност, че е възможно да се работи в името на страната, защото "всички чакат редовен кабинет", както и да се избегнат нови предсрочни избори.

На въпрос дали от ПП е възможно да ревизират плана си за правителство на малцинството, ако хартиената бюлетина се върне, Минчев не се ангажира с конкретен отговор, като уточни, че това ще се реши след като мине гласуването на промените в Изборния кодекс.

Мнозинството за връщането на хартиената бюлетина е налице, но ще видим какво ще се случи. Ще преценим дали ще остане идеята за правителство на малцинството след гласуването на Изборния кодекс, коментира депутатът.

Над 11 часа продължиха дебатите за промените в Изборния кодекс, гласуването - следващия път

Бившият председател на Народното събрание заяви, че от ПП нямат готов състав на кабинет, най-малкото защото вторият мандат още не е връчен, както и първият. Според него обаче не толкова персоналният състав на евентуалното правителство е важно, колкото усилията, които трябва да положи страната ни за членство в Еврозоната и Шенгенското пространство.

България трябва да направи всичко възможно, за да влезе в Еврозоната и Шенген, защото това е пътят към по-добрия стандарт на живот, допълни Никола Минчев.

Водещи новини

Още новини