Министър Стоянов: Не очаквам конкретна заплаха за националната сигурност след инцидента в Полша

Булфото (архив)
share

Не очаквам конкретна заплаха за националната сигурност след инцидента в Полша. Това каза министърът на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти днес след съвместното заседание на Комисията по отбрана и Комисията по външна политика в Народното събрание.

По думите му няма притеснение в нито една страна-членка на НАТО.

"Най-вероятно е украинска ракета, която е стреляла по определна въздушна цел. Не се налага усилване на капацитета или повишаване на готовността на военните сили на Източния фланг на НАТО. Рискове има, войната е до нас, но няма опасност за националната ни сигурност", каза Димитър Стоянов.

След вчерашната експлозия в Полша парламентарните комисии по отбрана и по външна политика се събраха на извънредно заседание.

Румен Радев с позиция за падналите ракети в Полша

Служебният министър припомни, че в момента се носи съвместен Air Polсiсng с испанските Военновъздушни сили, който е предварително планиран и няма връзка с инцидента в Полша.

Въоръжени сили продължават да бъдат в готовност, каквато са от 24 февруари. Не виждам притеснение у депутатите, нито в комисиите. Депутатите искаха да бъдат информирани от наша страна и ние го направихме. Не виждам необходимост от чрезвичайни мерки към момента, отбеляза Стоянов. 

Водещи новини

Още новини