Даниел Митов е по-скоро скептик за съставяне на редовно правителство

Булфото, архив
share

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов е скептичен за съставяне на редовно правителство, но го смята за необходимо. Това мнение той изрази в интервю за предаването "Панорама".

"Имаме нужда от редовно правителство, защото служебните започват да тежат праклено много в посока на Президентството", добави той. "Този парламент трябва да излъчи кабинет, надяваме се да стане с първия мандат", коментира Митов.

По думите му трябва да се проведат сериозни разговори по политики: конкретни и експертни. "Не получихме отговор на това защо до момента не беше възможно на базата на проевропейското и протрансатлантическо", посочи Митов.

При гласуването за новите F-16 той е видял и разделение в парламентарната група на "Продължаваме промяната". "Фракция, която започва да ми изглежда като проруска", предположи той, като припомни за дерогацията на руски петрол. която Асен Василев договори.

Срам и позор: Тройна коалиция върна хартиената бюлетина

Според него, въвеждането на изцяло машинно гласуване за една нощ е било детинско и необмислено. По думите му това е технологичен ценз. който е лишил част от българите от право на глас.

Водещи новини

Още новини