Карадайъ: Да ни затворят в Президентството като във Ватикана - до бял пушек

Булфото, архив
share

Предложихме, тъй като президентската иституция е мястото за обединение, ако има удобна зала в Президентството, да вземат като Конклава във Ватикана да ни затворят до бял пушек. Така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се пошегува след консултациите при Румен Радев.

"Различните политически партии поставят различни неизпълними условия помежду си и го ползват като параван да казват: "Ние го обещахме на избирателите си". Разделителните линии, които си поставят при липсата на политическа визия и приоритети, с които да водят предизборна кампания и да застанат пред българските избиратели, остават в полето на очертания враг. И когато водят поредизборна кампания на гърба на очертания враг, това не означава, че избирателите на сътответните партии са дефинирали очерания врраг. Напротив - самите партии са си очертали врага и са се упражнявали на гърба на врага", допълни още той.

Карадайъ обяви при какво условие не биха подкрепили мандат за правителство

Според него, българските граждани очакват да има стабилно правителство и проблемите им да бъдат решени. . "Първата стъпка е преодоляването на политическата криза, а това не е чрез розови, червени, черни линии и предварителни условия", смята Карадайъ.

Президентът ще проведе консултации с ДПС днес

"Обратно - ДПС, включително и в последната предизборна кампания не очертаваше врагове. Ние днес водим еднакви разговори с всички. За съжаление, все още сме на ниво разговори, а очакваме да минем на етап диалог. Нямаме разделителни линии и предварителни условия. Разделителните линии и предварителните условия минират диалога. Българските граждани 4 пъти произвеждат една и съща конструкция в Народното събрание - никоя партия да няма самостоятелно мнозинство. Дори първите две партии сега не правят мнозинство. Българските граждани не ни пращат там за реваншизъм и омраза", категоричен е председателят на ДПС.

Водещи новини

Още новини