Депутатите изслушват министър Велкова във вторник

Булфото (архив)
share

Парламентът да изслуша служебния министър на финансите Росица Велкова за изпълнението на бюджета.

Това предвижда програмата на извънредното пленарно заседание, насрочено за вторник, 25 октомври, от 10:00 часа, показва справка на сайта на Народното събрание. Първа точка в дневния ред е проекторешение за избиране на Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. Предвижда се комисията да бъде създадена на паритетен принцип - от по двама представители от всяка парламентарна група. 

Служебният финансов министър: Трябва да ограничим разходите

Втора точка предвижда изслушване на служебния министър на финансите Росица Велкова относно изпълнението на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. по основните пера на бюджетните приходи и разходи. От финансовия министър се иска да представи и проекта на служебното правителство за държавния бюджет за 2023 г., в това число тригодишната бюджетна прогноза. Вносители на предложението са Корнелия Нинова ("БСП за България") и група народни представители.

По предложение на ГЕРБ-СДС в дневния ред е включено и изслушване на служебния министър Росица Велкова относно състоянието на финансирането на дефицита.  

Водещи новини

Още новини