Кирил Петков: Времето на прехода се върна

Булфото
share

След безпрецедентното първо заседание на парламента и новите политически скандали от последните часове, съпредседателят на „Продължаваме промяната” и бивш премиер на страната Кирил Петков коментира събитията пред Нова телевизия.

„Времето на прехода се върна”, каза той и допълни, че не е очаквал именно Корнелия Нинова да обяви номинацията на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание. „Ние не очаквахме от Корнелия Нинова да подкрепи толкова директно кандидата на ГЕРБ, заедно с ДПС”, не скри експремиерът. По думите му той поискал почивка, но Вежди Рашидов не се е съобразил с това, защото ГЕРБ и ДПС са му давали знаци да не обявява пауза.

„Аз излязох днес от парламента и говорих с моите родители. Те казаха: „Съжаляваме, но това, което се случи, е, че играта с прехода се превъртя. Ние се върнахме обратно в 90-те”, сподели още Петков.

Парламентът най-накрая има председател!

Според съпредседателя на ПП днес четирите партии, избрали Рашидов, са показали координация помежду си и това би могло да предопредели съдбата на първия проучвателен мандат. 

Радев разкри кога започва консултациите за правителство

Кирил Петков беше категоричен, че „Продължаваме промяната” имат 16 приоритета, които ще подкрепят, независимо кой ги предложи в Народното събрание.

Водещи новини

Още новини