Весела Лечева разкри какви злоупотреби е имало при предишното ръководство на ММС

Кадър: БТВ
share

Прокламираната политика за борба срещу корупцията няма как да е реваншизъм. Нашата цел бе да защитим държавния интерес, да се направят проверки по сключени договори, които биха могли да ощетят дружествата, на които принципал е Министерството на спорта. Възстановихме 3 млн. лева. Говорим за договори, които бяха спорни и нецелесъобразни. Това заяви служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева в интервю за "Лице в лице" по bTV.

Тя допълни, че за Националната спортна база са били изразходвани около 2 млн. лева за нов софтуер, без това да е било необходимо. По отношение на Сдруженията на младежките организации също са били констатирани немалко нарушения.

Ревизия на парите за спорт: Софтуер за милиони, обучителни модули за стотици хиляди и 38 договора

В сферата на спортния тотализатор също са били установени нарушения, стана ясно от думите на министър Лечева.

За спортния тотализатор са били подписани договори с рекламна цел, но всичко, което е било заявено като план за изпълнение, не е реализирано. Сключеният договор е бил за 1 млн. лева – за шапки, листовки, флаери. Идеята е била да се организират дейности на българското Черноморие, като например волейболни мачове, но цените за тези мероприятия са били много завишени. За събития, за които са необходими 20-30 хил. лева, са били изразходвани 100 хил. лева, обясни служебният министър на спорта и допълни, че са предприети съответните проверки.

По темата с Арена "Армеец" Весела Лечева разясни, че действията на предишното ръководство на залата са ощетили дружеството, тъй като са прекратили договора една година по-рано, без след това да търсят нов спонсор.

Зала „Арена Армеец“ вече с ново име

Накрая на въпрос, свързан с процесите в БСП, Весела Лечева смята, че партията е загубила шансовете си оттук-нататък да се бори за първо място на избори.

Предлагат ни се същите претоплени манджи – нов Устав, реформи... трябва да се спре с оправданията и да се направи задълбочен анализ в БСП. Не може да ти е виновен президентът, да ти е виновно служебното правителство, да са ти виновни климатичните промени, че ти си изгубил поредни избори, завърши Лечева.

Водещи новини

Още новини