Стефан Янев: Очертаващият се зимен сезон ни задължава да намерим диалог 

Нова тв
share

"Отговорно поведение е на всички парламентрани партии да съставим кабинет. Очертаващият се зимен сезон ни задължава да намерим диалог и да вземем най-добрите решения". Това заяви в ефира на Нова тв лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

"Основното задължение на всички партии, които влизат в парламента, е да си взаимодействат. Хората ни избират, за да работим. Основната задача на партиите в парламента е да успеят да излъчат мнозинство и кабинет, който да преведе България през кризите."

ЦИК при 99,03% преброени протоколи в страната: ГЕРБ-СДС печели с 25,43%

„Може да приемем всякакъв вид коалиция, която е в интерес на българските граждани. Винаги съм казвал, че този тип коалиции трябва да бъдат на базата на приоритети, ясни правила и отношения”, посочи Янев в отговор на въпрос партията му би ли се коалирала с ГЕРБ, ако получи покана.

"Значително по-труднно е да се случи коалиция с "Продължаваме промяната", защото там ще се изиска да влязат повече партии-поне 5 политически сили. Вероятнио има и други варианти", каза още Янев.

"Много поздравления получих снощи, но все още не съм се чул с президента Румен Радев"- така отговори той на въпрос дали президентът го е поздравил вече.

Водещи новини

Още новини