Министър Найденов даде на прородозащитниците флумастер

share

Земеделският министър Мирослав Найденов даде черен флумастер на представителите на Коалиция „За да остане природа в България”, за да зачеркнат, ако не ги приемат, вече обсъдените повторно текстове от промените в Закона за горите.

Става въпрос за текстовете по отношение на един от спорните моменти за еколозите – промяната, която според тях, позволяваше безконтролни сечи в частните гори с малка площ от 20 декара.

Преди малко министър Найденов е разговарял с премиера и подчерта, че говори не само от свое име, а и от името на правителството. За това, което държа в себе си, според председателя на комисията Десислава Танева и участниците в работната група, по този текст има постигнат консенсус, посочи той.

Министърът се обърна към представителите на Коалиция „За да остане природа в България” с думите –„ако това е консенсусен текст и го потвърдите, ще бъде внесено незабавно. Ако има разминаване – задраскайте го и сложете подписа си”, призова ги той.

В дискусията участват министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев, зам.-председателят на правната комисия в парламента Юлиана Колева, очакват да се присъедини и председателят на комисията Искра Фидосова.

В дискусията участват и изпълнителният директор на Ипълнителната агенция по горите Красимир Каменов, Георги Костов, както и 60 представители на различни организации.

Водещи новини

Още новини