Липса на кворум прекрати заседанието на парламента

Булфото
share

Народното събрание прекъсна работата си след две проверки на кворума, които проверки не регистрираха необходими 121 депутати в пленарната зала.

В програмата на парламента за днес беше още първо четете на промените в Антикорупционния закон и в Закона за устройство на територията.

В знак на възмущение депутатът Искрен Митев от "Продължаваме промяната" направи неприличен коментар от трибуната на парламента: "ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" попречиха да се приемат четири закона, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Хората, които твърдят, че се борят за България, показаха "среден пръст" на всички и най-вече на себе си и най-вече на своите избиратели".

Народното събрание прекрати работата си след две проверки на кворума, които проверки не регистрираха необходими 121 депутати в пленарната зала.

В програмата на парламента за днес беше още първо четете на промените в Антикорупционния закон и в Закона за устройство на територията, отбелязва БНР.

В знак на възмущение депутатът Искрен Митев от "Продължаваме промяната" направи неприличен коментар от трибуната на парламента: "ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" попречиха да се приемат четири закона, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Хората, които твърдят, че се борят за България, показаха среден пръст на всички и най-вече на себе си и най-вече на своите избиратели".

Парламентът не събра кворум при първата регистрация

По-рано през деня Народното събрание върна бившият председател на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов начело на регулатора до встъпване в длъжност на нов ръководител.

Предложението беше направено от "Има такъв народ", след като Конституционният съд обяви избирането на председателя на регулатора Станислав Тодоров за противоконституционно.

Депутатите решиха още бащите и осиновителите да могат да ползват два месеца отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст. Отпускът ще може да се ползва наведнъж или на части. Условието е бащата да не е вземал отпуск за отглеждане на дете до двегодишна възраст.

Водещи новини

Още новини