Предложение за работа до декември предвижда проектопрограмата на парламента

Булфото
share

Проект на решение за приемане на Законодателна програма на Народното събрание за периода юли - декември 2022 г. е включен за обсъждане в пленарната зала.

Това предвижда проектопрограмата за работа на парламента за тази седмица. Точката е заложена като първа за четвъртък. Вносители на проекта са председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски и група народни представители.

В предложението са включени няколко приоритета, изпълнението на които е с конкретни срокове. Така например изборът на председател на парламента следва да се проведе до 31 юли, а промените в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и функционирането в състава на парламентарните комисии – до 15 септември.

В проекта на решение са заложени също номиниране и подкрепа на Бойко Рашков за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Срокът за това е до 15 август, отбелязва БТА.

ИТН се отметна за Закона за КПКОНПИ

По-рано БТВ съобщи, че гласуването на програмата в парламента, а след това внасяне на кандидатура на министър-председател, е бил единият от двата варианта за третия мандат, които левицата обсъжда на Националното си събрание, което се провежда и в този момент. Ако за нея се събере достатъчно подкрепа и се сформира мнозинство в Народното събрание, тогава БСП ще предложи Асен Василев за премиер в рамките на третия мандат.

Водещи новини

Още новини