Ивайло Мирчев (ДБ): Не ние провалихме разговорите за правителство

Нова телевизия
share

"Демократична България" не е провалила преговорите за нов кабинет, а от доста време се опитва да прояви разум и страната да има управление. Това заяви в студиото на "Събуди се" по Нова телевизия депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

Той коментира и скандала с изтеклия запис от закритото заседание на парламентарната група на партията.

Ние бяхме информативно на срещата с Корнелия Нинова. Информативно. Това сме го заявили публично. Това е регулярна среща на парламентарната група и няма нищо скандално. Всичко, казано в този запис – ние сме го заявявали публично, обясни Мирчев.

Христо Иванов за изтеклия запис: Не съжалявам за нищо, Слави пак иска да сурне държавата

По думите му ДБ е отишла на срещата с БСП – не за да преговарят, а да чуят дали са успели да се разберат ПП и ИТН.

Христо Иванов каза точно това. ДБ няма да влиза в тези преговори преди ПП и ИТН да постигнат съгласие. Точно това сме казали публично. Призовавам всички да гледат целия запис, който е с идеално качество и е на страницата на ДБ. На записа има един български държавник, който говори точно като визионер и държавник и няма нищо срамно и скандално в това, което казва, коментира още депутатът.

Слави Трифонов след скандала в НС: Вече нямаме място в тези лицемерни преговори

Според депутата основният приоритет на ДБ е борбата с инфлацията, Еврозоната и Шенген, енергийната независимост на страната.

Затова призовавахме многократно – някои политици да не се държат като малки деца в детската градина и да не си мислят, че тяхното его е по-голямо от България – да седнат и да съставят кабинет, защото след тези избори – нищо добро не ни чака, предупреди той.

Искрен Митев, ПП: Гняв. Това е, което изпитвам към Слави Трифонов

Мирчев коментира и казуса с КПКОНПИ.

Ако не бъде приет този закон – ще трябва тези, които не са гласували за Бойко Рашков като шеф на КПКОНПИ – да обяснят защо не са го направили. Очевиден е огромният страх от  това Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ. Знаем какво беше в годините, в които Цацаров беше шеф на КПКОНПИ. Всички разследвания се покриваха.  Неслучайно ГЕРБ говорят и за война, ако той застане начело на антикорупционната комисия. А не бива, защото той като шеф на МВР се доказа, завърши Ивайло Мирчев.

Приеха изискванията за избор на председател на КПКОНПИ

Водещи новини

Още новини